امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403        ساعت :


نمونه مدفوع


آزمايشگاهپاتوبیولوژی هفده شهریور

راهنمای تهیه نمونه مدفوع

 

آمادگیهای لازم:

· موادی که برای رادیوگرافی خورده میشود (باریم)، روغنهای معدنی، برخی آنتیبیوتیکها )تتراسایکلین)، ملینها، آنتی اسیدها و بیسموت حداقل از یک هفته قبل از نمونهگیری مصرف نشده باشد.

· در مواردی که اندازهگیری کمی یا کیفی چربی در مدفوع مورد درخواست میباشد بیمار نباید پیش از جمعآوری نمونه از شیاف یا مواد روغنی استفاده نماید.

 

حجم نمونه مورد نیاز و نکات مهم:

· مقدار مدفوع لازم برای آزمایش انگلشناسی و میکروبشناسی در مدفوع قوامدار (جامد) حدود پنج گرم (به اندازه یک فندق) و در مدفوع آبکی پنج میلیلیتر است. حداقل 50 گرم از نمونه مدفوع جهت آنالیز بیوشیمیلازم است.

· در صورت مشاهده کرم و هر مورد مشکوک به آزمایشگاه اطلاع دهید.

· نمونه مدفوع نباید با ادرار یا آب آلوده شود زیرا ادرار میتواند برخی از انگلهای فعال را از بین ببرد.

 

شرایط نگهداری نمونه و نحوه انتقال

بیماران باید نمونه جمعآوریشده را خصوصا در موارد مشکوک به اسهال خونی بلافاصله به آزمایشگاه ارسال کنند. اگر انجام آزمایش حداکثر تا 30 دقیقه پس از جمعآوری نمونه امکانپذیر نباشد، لازم است نمونه تا زمان انتقال به آزمایشگاه در دمای معادل یخچال قرار داده شود.

 

برای این آزمایش:

· احتیاج به ناشتا بودن نیست.

· اگر درون قوطی مایع باشد مواظب باشید نریزد..

· اگر چند نوبت آزمایش دارید سعی کنید که هرنمونه (قوطی) پس از تهیه به آزمایشگاه تحویل شود.

· برچسب ظرف نمونه باید تمیز باقی بماند تا مشخصات آن خوانا باشد.

· سعی کنید از بخش بلغمی یا خونی مدفوع نیز درون قوطی ریخته شود.

· بعد از آوردن آخرین قوطی زمان آماده ­شدن جواب آزمایش را، از متصدی پذیرش بپرسید و به وی بگویید تمام نمونه‌‌‌‌‌ها را آوردهاید.

· باید توجه نمود که نباید در طی یک روز بیشتر از یک نمونه از بیمار جمعآوری نمود.

 

    ملاحظات ایمنی

چون هر نمونه مدفوع میتواند به عنوان یک منبع مهم باکتری، ویروس و انگل باشد، لذا باید به عنوان یک منبع آلوده کننده مهم محسوب گردد.

 

ورود به سیستم جوابدهی آنلاین



نام کاربری :

رمز ورود :

ثبت نام آزمایشگاه ها
ثبـــت نام پزشکـــــان
 
       
       

آخرین اخبار

کبد چرب، بیماری خاموش ١٤٠١/١/٢٨
بسیاری از پزشکان قدیمی، دیابت را مادر همه مریضی‌ها می‌دانند اما برخی متخصصین تغذیه کبد چرب را در صدر جدول بیماری‌های خطرناک و خاموش قرار می‌دهند. بیماری که شناخت علائم و ویژگی‌های آن ساده نیست و گاهی برای درمانش دیر می‌شود! [ ادامه ]
 
پیام های بهداشتی

 

  سنگ‌های کلیوی در دستگاه جمع کننده ادرار، در کلیه‌ها تشکیل می‌شوند. وقتی غلظت بعضی از مواد به اندازه‌ای بالا برود که قابلیت حل شدن خود را از دست بدهند، به صورت بلورهای کوچک رسوب می‌کنند و تشکیل سنگ کلیه را می‌دهند. سنگ کلیه در مردان شایع‌تر از زنان است، در سفیدپوستان بیشتر از سیاه پوستان دیده می‌شود و افراد چاق هم بیشتر این عارضه را تجربه می‌کنند.

 سنگ‌های کلیه انواع گوناگونی دارند که درمجموع به چهار نوع سنگ‌های کلسیمی، اوریکی، عفونی و سنگ‌های سیستئینی تقسیم می‌شوند ولی اکثر آنهااز اگزالات کلسیم ایجاد می‌شوند.

 با توجه به نوع سنگ کلیه، درمان هم فرق می‌کند. برای مثال افراد مبتلا به سنگ‌های اسیداوریکی باید جوش شیرین مصرف کنند تا ادرار آنها قلیایی شود. در مبتلایان به سنگ‌های عفونی عمل جراحی تنها راه درمان است تا همه سنگ‌ها بر داشته شود، این افراد پس از جراحی باید تا مدتی آنتی بیوتیک مصرف کنند.

  نشانه‌های بیماری سنگ کلیه زمانی ظاهر می‌شود که سنگ جا‌به‌جا‌ ‌شود. این نشانه هاشامل‌ ‌درد زیاد (ابتدا درد‌کم و‌ ‌به مرور دردبیشتر می‌شود.) درد کلیه به صورت خنجری از پشت شروع می‌شود و با عبور سنگ به طرف پایین حالب، درد به تدریج به لگن و کشاله ران کشیده می‌شود. حالت‌ ‌تهوع و استفراغ‌، ‌تب، ‌وجودخون در ادرار‌، ‌کاهش دفع ادرار و یا قطع کامل‌ ‌آن‌، ‌درد در هنگام ادرار کردن‌،‌ ادرار بودار‌و تیره‌، ‌وجود چرک در ادرار‌ و ‌نفخ از دیگر علائم آن می‌باشند.

  توصیه ها . . .

اگر سنگ کلیه دارید ،با این توصیه‌ها می‌توانید سنگ کلیه خود را از بین ببرید.

  • روزی 2 تا 3 لیتر آب بنوشید، یعنی 6 تا 8 لیوان.
  • لیمو ترش تازه بخورید. این کار، خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهد.
  • اگر سنگ کلیه تان ناشی از اسیداوریک بالاست، کمتر گوشت قرمز بخورید.
  • مصرف سبزی ها و میوه ها را بیشتر کنید.
  • اسفناج، ریواس، چغندر، کاکائو، چای پُررنگ، سبوس، آجیل، بادام و توت فرنگی حاوی اگزالات فراوان هستند و مصرف آنها احتمال ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد.
  • از قرار گرفتن در شرایطی که با تعریق بیش از حد همراه است، خودداری کنید.
  • بیشتر ورزش کنید و کلا تحرک تان را افزایش دهید.
  • بر خلاف تصور رایج، بد نیست میزان مصرف لبنیات تان را بیشتر کنید.
  • مصرف غذاهای تند را کاهش دهید و از مصرف غذاهای حاوی ادویه و چاشنی های فراوان خودداری کنید.
  • از افراط در نوشیدن قهوه خودداری کنید. کافئین موجود در قهوه، دفع کلسیم از ادرار را افزایش می دهد.
  • از خوردن آب انگور بپرهیزید. کسی نمی داند چرا ، ولی به هر حال خوردن آب انگور خطر ابتلا به سنگ کلیه را در افرادی که استعداد آن را دارند تا 44% افزایش می‌دهد.

 




جستجو بر اساس نام آزمایش


جستجوی آزمایشات



02133307551-02133674348